Teamwork als succesformule: HR als sleutel tot samenwerking en groei | USG HR
1 minuut leestijd

Teamwork als succesformule: HR als sleutel tot samenwerking en groei

Teamwork makes the dream work! Een organisatie kan pas goed werk leveren als de individuele bijdragers goed op elkaar ingespeeld zijn. Teams spelen tegenwoordig in verschillende velden tegelijk en in verschillende samenstellingen. Beter teamwork maakt organisaties succesvoller.  

Dit blijkt ook uit een onderzoek van de Erasmus Universiteit en het MIT. De focus op het leggen van verbindingen tussen medewerkers en tegelijkertijd het stimuleren van hun autonomie, leidt tot meer winst en hogere medewerkerstevredenheid. 

HR als trainer 

Als we de parallel van een sportteam pakken, kan je HR terugzien in de rol als trainer of coach. Ten slotte geeft een trainer advies over hoe de onderlinge communicatie en samenwerking het beste uit de verf kan komen. Hij helpt het team door hen toegang te geven tot middelen, strategieën en bewezen formules. Als je als HR-medewerker wilt helpen in het beter functioneren van teams, is het handig om je in deze mindset te plaatsen. Je speelt niet mee met het team, maar zorgt ervoor dat het team goed kan samenwerken.  

Voor HR een uitdaging om succesvolle teams samen te stellen én ze de communicatie tools te geven waarmee ze overal en op ieder moment kunnen samenwerken. 

De verdieping in 

Het voordeel: je hoeft niet opnieuw het wiel uit te vinden. Er zijn meerdere tools beschikbaar om je team beter samen te laten werken. Slack en Microsoft Teams zijn bekende opties, maar het is ook de moeite waard om je te verdiepen in Belmondo, Part-up, Speakap, Viadesk en andere opties. Maar teamwork is meer dan een reeks programma’s. Teambuilding is essentieel voor de synergie en het werkplezier. Verdiep je dus als HR-medewerker ook in de vele mogelijkheden om onderling vertrouwen en waarderen te creëren. Dit artikel geeft je hier waardevolle tips over. 

Ben jij benieuwd wat USG HR voor jou als professional kan betekenen? Of kan jouw organisatie de hulp van een HR professional gebruiken? Wij zijn er voor jou!

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen